Mon. May 20, 2024
ћирилица /latinica

Povećan budžet opštine Pale

Izvor: SRNA

Skupština opštine Pale usvojila je danas rebalans ovogodišnjeg budžeta za period januar-septembar od 13.413.800 KM, što je za 547.800 KM više u odnosu na usvojeni plan ovogodišnjeg budžeta.

Povećanje je planirano povećanjem poreskih prihoda za 46.000 KM, neporeskih prihoda za 407.550 KM, grantova za 3.750 KM, transfera za 65.500 KM i ostalih primitaka iz transakcija između ili unutar jedinica vlasti za 25.000 KM.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da se opština razvija iz godine u godinu, a iznos budžeta povećava.

“Rebalans ovogodišnjeg budžeta jeste posljedica kapitalnih projekata. U prethodne tri godine uradili smo 39 ulica, ne računajući Romanijsku, koja je koštala milion KM. Zbog nedostatka radne snage neki manji projekti nisu realizovani, ali će sigurno biti u narednoj godini”, rekao je Jugović novinarima nakon sjednice.

On je istakao da će u narednoj godini biti realizovani krupni projekti, poput izgradnje velikog gradskog parka od 6.000 metara kvadratnih, proširenja Vrtića “Bubamara”, početka izmještanja toplane izgradnjom primarnog toplovoda, te čišćenje korita rijeke Miljacke.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica izrazio je zadovoljstvo što paljanski odbornici pokazuju ozbiljnost i privrženost napretku Pala.

“Bez obzira na to da li opozicija prihvatila rebalans budžeta, moraćemo se saglasiti da su Pale na putu razvoja, i na to smo ponosni. Težićemo da budžet opštine bude uvećan za izgradnju infrastrukture i svega što je potrebno da bi naši stanovnici imali bolje uslove za život”, istakao je Lasica.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Damjan Škipina rekao je da je očekivao nezadovoljstvo odbornika opozicije zbog usvajanja rebalansa budžeta, te naveo da paušalne ocjene pojedinaca nisu dovoljan kriterijum za to da rebalans ne bude podržan.

“Imali smo dosta ulaganja i dosta se radilo u proteklom periodu. Činjenica da je budžet opštine rastao sa nešto više od devet miliona na više od 13 miliona KM govori dovoljno”, naglasio je Škipina.

Klubovi odbornika SDS-a i PDP-a danas nisu podržali usvajanje rebalansa budžeta za ovu godinu jer su imali niz primjedbi na njegovo povećanje koje se, između ostalog, odnosi na premašen budžet za asfaltiranje gradskih ulica, povećanje plata zaposlene.

Jedini odbornik iz Demokratskog narodnog saveza bio je uzdržan tokom glasanja za rebalans budžeta.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com