Fri. May 24, 2024
ћирилица /latinica

PALE: Naučna konferencija povodom 500 godina od osnivanja Goraždanske štamparije

Povodom velikog jubileja, 500 godina od osnivanja Goraždanske štamparije, na Filozofskom fakultetu na Palama biće održana naučna konferencija koja će okupiti najeminentnije stručnjake iz oblasti filologije, teologije, filosofije, istorije i bibliotekarstva.

Konferenciju organizuju Filozofski fakultet Pale i Pravoslavni bogoslovski fakultet „Sv. Vasilije Ostroški“ iz Foče, sa blagoslovom NJ.V.P mitropolita dabrobosanskog gospodina Hrizostoma.

Obilježavanje ovog velikog jubileja počinje promocijom knjiga Goraždanske štamparije, koja će biti održana u amfiteatru Filozofskog fakulteta, u petak, 8. novembra, u 19:00 časova. U subotu, 9. novembra, sa početkom u 9:30 časova, biće svečano otvorena naučna konferencija, koja će trajati do 19:00 časova. Zatvaranje skupa biće obavljeno u nedjelju, 10. novembra, u manastiru Svetog Georgija u Sopotnici, nakon Svete liturgije i svečanog evharistijskog slavlja, na mjestu gdje je radila prva štamparija u Bosni i Hercegovini.  

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com