Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

PALE: Memorijalni šahovski turnir “Mihailo Malinić”

Izvor: SRNA

Na Palama je danas održan 6. Memorijalni šahovski turnir “Mihailo Malinić” koji je okupio 25 takmičara iz Foče, Istočnog Sarajeva, Pala, Tuzle i Sarajeva u četiri kategorije.

Predsjednik Omladinskog šahovskog kluba “Gambit” sa Pala Boris Popić naveo je da je turnir posvećen dječaku iz njihovog kluba koji je tragično stradao sa majkom Jelenom 2014. godine u saobraćajnoj nesreći na Palama.

On je rekao da je cilj turnira da skrene pažnju na probleme sa kojima se susreće stanovništvo, kao što je nesavjesna vožnja koja je po statističkim podacima vodeći uzrok smrtnosti u Republici Srpskoj i svijetu.

Popić je naglasio da je šah sve više prisutan u svijetu kao vaspitno-obrazovno sredstvo koje doprinosi razvoju djece.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je ovaj turnir posvećen i Danu sjećanja na stradale u saobraćajnim nesrećama, kojih je sve više na području Sarajevsko-romanijske regije, BiH i u regionu.

Jugović je istakao da će opštinska uprava pokušati da obezbijedi prostorije Šahovskom klubu “Gambit”, te zahvalio svima koji su učestvovali na turniru.

Prvo mjesto na turniru u kategoriji dječaka do 12 godina osvojio je Tarik Odžak, dok je drugo i treće mjesto pripalo Ahmedu i Amaru Aganspahiću. U kategoriji dječaka od 12 do 18 godina, prvo mjesto osvojio je Nasir Radaća, drugo Nikola Mrković i treće Filip Đalić.

Sara Vuković osvojila je prvo mjesto u kategoriji djevojčica do 12 godina, dok su druga i treća bile Sofija Mrdić i Sofija Šarčević. U kategoriji djevojčica od 12 do 18 godina prvo mjesto osvojila je Ehlimana Babajić, drugo Tatjana Todorović, a treće Đurđina Gajović.

Inicijator memorijalnog turnira je porodica Malinić, a organizator Omladinski šahovski klub “Gambit”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com