Mon. May 20, 2024
ћирилица /latinica

ISTOČNA ILIDŽA: Izgradnja multifunkcionalnog objekta

Izvor: SRNA

Na području opštine Istočna Ilidža u toku je izgradnja kulturnog, duhovnog i konferencijskog centra “Istočnik”, za čiji završetak treba izdvojiti gotovo 600.000 KM, rekao je Srni Vukašin Crnjak, direktor Privredne jedinice “Privrednik” Kazneno-popravnog zavoda Istočno Sarajevo.

Ovaj multifunkcionalni objekat gradi se na mjestu potpuno ruinirane nekadašnje sale u neposrednoj blizini zgrade opštine, izgrađene šezdesetih godina prošlog vijeka.

Projekat za izgradnju podrazumijeva savremenu tehničku i tehnološku opremu, od najsavremenijih dinera za projekciju filmova, do elektronske bine sa softverom koji ima elektronsku scenu hidrauličnog tipa koja može da se pomjera u svim pravcima.

Do sada su izgrađeni foaje, nus prostorije za goste, muška i ženska svlačionica sa mokrim čvorovima, prostorija za rekvizite u kojoj će biti sve neophodno za scenu ili binu, te prostorija za klimatizaciju, a u pripremi su radovi plafona i rasvjete.

To će biti multifunkcionalan objekat za potrebe građana, ali i za ispunjenje zahtjeva za održavanje konferencija ili seminara u sali koja će raspolagati sa oko 140 mjesta“, objasnio je Crnjak.

Crnjak je rekao da kompletan projekat finansira “Privrednik” bez ičije pomoći, te da ukupna procjena za preostale radove iznosi gotovo 600.000 KM, dok vrijednost zatečenog objekta nije procjenjivana.

“Mi imamo svoju građevinsku grupu koja će radove izvesti izuzetno kvalitetno, zbog čega mislim da će arhitektonska cijena biti niža”, smatra Crnjak.

Tačan rok završetka radova na ovom, za građane Istočne Ilidže i Istočnog Sarajeva, izuzetno značajnog objekta, Crnjak nije mogao da odredi, navodeći da im često iskrsnu dodatne obaveze koje moraju da finansiraju.

On je, bez obzira na to, građanima poručio da će “Privrednik” stalnim i permanentnim ulaganjem okončati izgradnju objekta koji će biti na ponos svih sa ovog područja.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com