Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /latinica

DODIK: Podrška unapređenju usluga u Bolnici “Srbija”

Autor: FILTER/ M.K

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da želi da ohrabri rukovodstvo Bolnice „Srbija“ da radi na uspostavljanju najoptimalnije organizacije.

Obaveza države je da zaštiti njihove usluge i poslove,naveo je Dodik.

Ako govorimo o specijalizacijama moraćemo da promijenimo naš odnosprema tome. Nemoguće je da država plati 400 ili 500 hiljada KM specijalizaciju u inostranstvu, da se on vrati ovdje i nakon godinu ode. Moraće da se veže ugovorom da ostane jedno vrijeme ako hoće da mu država plaća specijalizaciju.“

Izgradnja objekta nove bolnice finansirana je iz budžeta RS i nije opteretila zdravstveni sektor, podsjeća Dodik.

Kredit se isplaćuje redovno i do sada je isplaćeno više od trećine obaveza. Ovdje je ranije bilo ne samo loše nego i grozno stanje. Drago mi je što sam mogao zajedno sa kolegama i timom koji ovdje radi, raditi na realizaciji ovog projekta izgradnje i stavljanja u funkciju.

“Novi objekat je stavljen u potpunosti u funkciju svim građanima Istočnog Sarajeva i regije. Uslovi su bolji i za radnike a povjerenje građana prema ustanovi se vraća“, naveo je direktor Bolnice ” Srbija” Nebojša Šešlija.

On je podsjetio da su se u bolnici, nakon višegodišnje pauze, počele raditi i operacije grudnog koša. Svaki specijalista koji dolazi u bolnicu i obavlja operacije u isto vrijeme obučava mlađe kolege koje će preuzimati operacije, najavljuje direktor Bolnice „Srbija“.

Filter 2019