Wed. Dec 8, 2021
ћирилица /latinica

Dvije godine postojanja Omladinske zadruge “Prvi posao”

Autor: FILTER/ V.Č

Omladinska zadruga “Prvi posao” počela je sa radom u novembru 2017.godine.

Osnivač i direktor zadruge je Stefan Stajčić, student Pravnog fakulteta.

S njim smo razgovarali o početku te rezultatima dvogodišnjeg rada, ali i planovima.

Kao mlađi, radio sam posredstvom omladinske zadruge, i primjetio da u Palama ne postoji takva organizacija koja bi se sistemski bavila angažovanjem učenika, studenata i drugih nezaposlenih lica na obavljanju privremenih i povremenih poslova”, počinje Stajčić.

Prvi posao za članove Omladinske zadruge bio je angažman na organizaciji “Festivala 84” na Jahorini. Tada je angažovano više od 150 članova a njihov broj od tada je u stalnom rastu.

Stajčić kaže da su članovi najbolji ambasadori poslovanja zadruge. Neizostavna karika su i poslodavci sa kojima sarađuju, a koji nerijetko preporučuju svojim partnerima saradnju sa omladinskom zadrugom “Prvi posao”.

Prvenstveni cilj Omladinske zadruge “Prvi posao” je pomoć mladima u traženju privremenih i povremenih, sezonskih i drugih vidova radnog angažovanja. Od osnivanja do danas imamo preko 630 članova od kojih je skoro 580 bilo angažovano na nekom poslu što govori da su i mladi ali i poslodavci počeli da prepoznaju Omladinsku zadrugu “Prvi posao” kao pouzdanog partnera u iznalaženju kako radne snage, tako i poslova“.

Stefan Stajčić

Zadruga je do sada sarađivala sa 51 poslodavcem iz Istočnog Sarajeva, ali i šire. Nadaju se da će tokom zimske sezone na Jahorini uspjeti da obezbjede još dodatnih poslova za članove.

Tokom prošle sezone smo angažovali oko 70 naših članova samo na sezonskim poslovima na Jahorini a sada planiramo da taj broj udvostručimo“, rekao je Stajčić.

U omladinsku zadrugu “Prvi posao” se mogu učlaniti svi učenici, redovni studenti i nezaposleni do 35 godina uz potvrdu o redovnom školovanju ili potvrdu o nezaposlenosti. Izuzetno, mogu se učlaniti i lica starosti preko 35 godina ali uz preporuku Centra za socijalni rad.

Omladinska zadruga “Prvi posao” nalazi se u Svetosavskoj ulici br. 5, a u kancelariju se možete javiti svaki radni dan od 07 do 15 časova.

Filter 2019