Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /latinica

VIKEND NASELJE TVRDIMIĆI: Poziv investitorima

Autor: FILTER/ M.K.

Opština Istočno Novo Sarajevo otvara pred – poziv za investitore zainteresovane za izgradnju objekata u Tvrdimićima.

U narednih mjesec dana investitori koji su zainteresovani za izgradnju budućeg vikend naselja moći će da se informišu o svim uslovima.

Javni poziv za konačan izbor investitora, strateškog partnera Opštine, biće raspisan nakon isteka roka od 30 dana.

Po odlukama Skupštine opštine, zadatak investitora biće izgradnja tipskih kuća u fazi grubih radova po cijeni koju odredi Skupština opštine. Kao garanciju da će naselje biti izgrađeno u roku od godinu i po investitor će morati da obezbijedi i bankarsku garanciju.

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo u maju su usvojili Urbanistički projekat za rekreacionu zonu i vikend-naselje „Tvrdimići“.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić pojasnio je tada da odluka stvara preduslove za izgradnju vikend-naselja sa 55 lokacija na kojima će biti građene tri vrste tipskih kuća, kao i tri manja i jedan veliki hotel sa prostorom za spomenik i mnogo staza za šetnju.

Predviđena je i lokacija za igralište i `zip lajn`, kao i za još jedno sportsko igralište. To je turističko-rekreativni kompleks koji je već izazvao pažnju, a koji planiramo da barem 70 odsto bude izgrađen u narednih godinu i po dana“, rekao je Ćosić.

U Tvrdimićima su već izgrađena dva lovačka doma i amfiteatar „Beli vuk“, a u toku je izgradnja fudbalskog igrališta.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com