Mon. May 20, 2024
ћирилица /latinica

ALEKSANDRA TOLJ: Posao bi trebao biti kruna svih uspjeha

Autor: FILTER/ M.K

Aleksandra Tolj ima 22 godine. Rođena je i živi u Istočnom Sarajevu.

Vukovac u osnovnoj školi, učenik generacije u srednjoj,  najmlađi diplomirani ekonomista u turizmu i hotelijerstvu na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. I na sve to, nezaposlena.

Osim odličnog uspjeha i školovanja završenog u rekordnom roku, Aleksandra je  nalazila vremena i volje za brojne aktivnosti.

“Dugo sam se bavila folklorom i uživala u javnim nastupima. Ljubav prema folkloru mi je prenio otac koji je takođe igrao i bio koreograf.  Iz tog perioda su nastale neke od najljepših uspomena. Bila sam član hora, glumačkih sekcija i raznih projekata, kako kulturno – umjetničkih, tako i sportskih“, priča Aleksandra.

Često su joj, kaže, govorili da se opredijeli za samo jedno i da je suviše svestrana.

Pohađala sam kurseve stranih jezika, neke uživo a neke putem interneta dok sam spremala ispite. Na takmičenja i kvizove sam išla i iz oblasti za koje se nisam školovala, ali se nikad nisam vratila bez diplome ili certifikata”.

Kao jednu od dražih nagrada navodi knjige, poput Andrićeve i Milorada Telebaka. Baš zato smatra da bi knjige kao nagrade trebale biti zastupljenije.

Upornost i vjera u sebe su ključni, smatra Aleksandra.

Tokom školovanja sam se bavila i honorarnim poslovima vezanim za marketing, radom u turističkoj agenciji, pisanjem tekstova, pisanjem priča sa putovanja i fotografisanjem destinacija koje i danas s ljubavlju obilazim. Pisanje tekstova je umijeće koje sam naslijedila od majke koja u glavi ima malu biblioteku knjiga koje je pročitala i prepričala, a putovanja su mi kao vazduh neophodna, jer čovjek koji ne putuje čita samo jednu stranicu svog života.”

Aleksandra Tolj

Društveni život nije trpio zbog svih ovih obaveza, a svaki uspjeh je mnogo veći uz podršku najbližih.

Trenutno je student master studija na Univerzitetu „Džemal Bijedić“, Fakultet Humanističkih nauka, odsjek za komunikologiju.

Ne planiram se zaustaviti na Master studijama, ali pošto sve zavisi od mogućnosti,  ja bih se u međuvremenu rado odazvala poslovima vezanim za marketing i turizam, te komunikologiju”, poručuje Aleksandra.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com