Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Формиран предмет у вези са списком људи који су живи, а уписани као сребреничке жртве

Извор: Срна

Окружно јавно тужилаштво Бијељина формирало је предмет у вези са списком из ЦИПС-а људи за које се наводи да су живи, а уписани да су као жртве страдале у Сребреници, речено је у овом тужилаштву.

Тужилаштво је формирало предмет 12. јуна, у вези са упитом Срне и написима у неким медијима.

Овај предмет је заведен као догађај, а поступајући тужилац ће наложити предузимање свих мјера ради утврђивања чињеница и околности предметног догађаја, рекли су у бијељинском Тужилаштву.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је раније да су на надгробним плочама у Меморијалном центру у Поточарима уписана имена људи који су живи и који се налазе у специјалној евиденцији ЦИПС-а у БиХ, те је на конференцији за новинаре у Сребреници показао списак из ЦИПС-а на којем се налазе 87 лица која су жива, а чија су имена подведена под жртве злочина у Сребреници.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић раније је изјавио да је на спомен-обиљежју у Поточарима уписано 816 имена која се никада нису водила у пријератној бази грађанских стања, евиденцији као што је данашњи ЦИПС.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com