Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Stanišić: Nije bilo razgovora sa SDS-om o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine, neupitna podrška Ćosiću

Izvor: Srna

Poslanik DEMOS-a sa Pala Aco Stanišić izjavio je Srni da DEMOS i SDS nisu razgovarali o tome da Dejan Kojić bude zajednički kandidat ove dvije stranke za načelnika opštine Pale, niti je bilo razgovora o bili kakvoj koaliciji.

„SDS je sinoć izašao sa informacijom da ima zajedničkog kandidata što nije istina. Razgovora o zajedničkom kandidatu nije bilo, kao što nije bilo ni o kakvoj koaliciji“, rekao je Stanišić.

Stanišić je pojasnio da je odluka SDS-a da podrži kandidata DEMOS-a Dejana Kojića s obzirom da nemaju svog kandidata i da je normalno da će dati podršku jednom od dvojice kandidata za načelnika opštine Pale.

„S obzirom na to da SDS nema ni u Trnovu ni u Istočnom Novom Sarajevu ni na Palama kandidata, onda nam je jasno da i ovi spinovi idu u smislu održavanja njihovog biračkog tijela i pozitivne priče kod njihovih glasača“, istakao je Stanišić.

S obirom da je prije dva-tri dana objavljena kandidatura Ljubiše Ćosića /SNSD/ za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Stanišić je naveo da na regionalnom niovu nisu imali sastanak u vezi sa podrškom, kao i da očekuju da se u narednom periodu Ćosić obrati.

„Znajući kakvo je trenutno stanje u opštinskim odborima mislimo da će podrška prema Ćosiću biti neupitna“, istakao je Stanišić i dodao da ne znaju ko je kandidat opozicije za poziciju gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

Kandidati za načelnika opštine Pale na narednim lokalnim izborima u oktobru su Dejan Kojić iz DEMOS-a i Damjan Škipina iz SNSD-a.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com