Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Станишић: Није било разговора са СДС-ом о заједничком кандидату за начелника општине, неупитна подршка Ћосићу

Извор: Срна

Посланик ДЕМОС-а са Пала Ацо Станишић изјавио је Срни да ДЕМОС и СДС нису разговарали о томе да Дејан Којић буде заједнички кандидат ове двије странке за начелника општине Пале, нити је било разговора о били каквој коалицији.

„СДС је синоћ изашао са информацијом да има заједничког кандидата што није истина. Разговора о заједничком кандидату није било, као што није било ни о каквој коалицији“, рекао је Станишић.

Станишић је појаснио да је одлука СДС-а да подржи кандидата ДЕМОС-а Дејана Којића с обзиром да немају свог кандидата и да је нормално да ће дати подршку једном од двојице кандидата за начелника општине Пале.

„С обзиром на то да СДС нема ни у Трнову ни у Источном Новом Сарајеву ни на Палама кандидата, онда нам је јасно да и ови спинови иду у смислу одржавања њиховог бирачког тијела и позитивне приче код њихових гласача“, истакао је Станишић.

С обиром да је прије два-три дана објављена кандидатура Љубише Ћосића /СНСД/ за градоначелника Источног Сарајева, Станишић је навео да на регионалном ниову нису имали састанак у вези са подршком, као и да очекују да се у наредном периоду Ћосић обрати.

„Знајући какво је тренутно стање у општинским одборима мислимо да ће подршка према Ћосићу бити неупитна“, истакао је Станишић и додао да не знају ко је кандидат опозиције за позицију градоначелника Источног Сарајева.

Кандидати за начелника општине Пале на наредним локалним изборима у октобру су Дејан Којић из ДЕМОС-а и Дамјан Шкипина из СНСД-а.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com