Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /латиница

Потврђена оптужница против Милана Новитовића

Извор: Срна

Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против доскорашњег в.д. директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Милана Новитовића због злоупотребе овлаштења.

Оптужницу против Новитовића због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења подигло је Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала дана 20. јуна ове године, објавило је ово тужилаштво на свом сајту.

Према наводима оптужнице, Новитовић се терети да је од 26. августа 2019. године до 23. новембра исте године у Бањалуци, обављајући функцију вршиоца дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, прекорачио границе службених овлашћења. Из Републичког јавног тужилаштва појашњавају да је то учинио тако што је донио инкриминисано Рјешење о утврђивању статуса нераспоређеног државног службеника за В.Е, иако је знао да нема овлаштења за доношење таквог рјешења за постављена лица, те да законски услови за његово доношење нису испуњени. На тај начин је В.Е. прибавио корист у виду исплаћених плата у периоду од три мјесеца по престанку мандата директора, а на штету средстава ове републичке управе одобрених буџетом.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com