Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Којић о најави да ће бити смијењен: Грађани знају ко је ко и ко како ради

Извор: Филтер

На иницијативу нове скупштинске већине СО Пале за уторак, 16. јул, заказана је ванредна Скупштина акционара Јавног предузећа “Водовод и канализација”. Како су они који чине већину у СО Пале данас најавили, тада ће бити покренут поступак за смјену Надзорног одбора и директора предузећа.

Фото: фејсбук/СНСД Пале

Како су навели на конференцији за медије, разлог за смјену виде у томе што на посљедњој сједници Скупштине општине није усвојен извјештај о раду “Водовода и канализације”. Такође, пометути су и недостатак активне радне снаге за извођење радова и  технички губици воде.

Којић: Успјешно послујемо и извршавамо све своје обавезе, а ово је предмет политичке кампање, крајње злонамјерне и непотребне

На то што нова скупштинска већина, предвођена СНСД-ом, настоји покренути његову смјену реаговао је директор ЈП “Водовод и канализација” а.д. Пале.

„Искрено говорећи, не чуди ме данашња конференција за медије скупштинске већине и најављено покретање иницијативе за моју смјену, посебно не у свјетлу посљедњих дешавања и политичких тема које се намећу ових дана у нашој општини”, наводи Којић.

Додаје да га не чуди ни то што захтјев за смјену обухвата и Надзорни одбор предузећа.

“Вјерујем да у скупштинској већини знају да тренутни састав одбора зна да предузеће послује успјешно и у складу са законом, те да не би пристали на испуњавање њихових политичких хирова”, сматра Којић.

Он вјерује да ће скупштинска већина, како наводи, искористити позицију политичке моћи коју имају и реализовати све најављено.

“Сваку одлуку која буде донесена у складу са законом – ја ћу поштовати, док ћу на све оно што буде у сукобу са законом, одговорити у складу са одговарајућим правним лијеком”, поручује Којић.

Он посебно истиче да ЈП “Водовод и канализација”  годинама успјешно послује и да су реализована значајна улагања у инфраструктуру у посљедњим годинама, што, додаје, најбоље знају грађани Пала који од 2016. године немају рестрикције воде.

“Такође, као један од разлога за смјену наведено је неусвајање извјештаја о раду предузећа, који, због јавности морам истаћи, није усвојен не због мањкавости већ искључиво из политичких разлога. На сједници на којој је овај извјештај требао бити разматран, смијењени су кадрови ДЕМОС-а, као резултат најаве моје кандидатуре за начелника општине. Из истих разлога, предметни извјештај није разматран на тој сједници, већ је пролонгиран на наредну, када није усвојен из истих разлога због којих су се десиле и поменуте смјене”, наводи директор “Водовода и канализације’.

Којић додаје да не жели улазити у даљу полемику по овим питањима, нити грађане излагати непотребним препуцавањима креираним у дневно-политичке сврхе.

“Због запослених у нашем предузећу само још једном желим истаћи да успјешно послујемо и извршавамо све своје обавезе и да је све оно што се намеће јавности као тема предмет политичке кампање, крајње злонамјерне и непотребне. Грађани Пала најбоље знају оцијенити ко је ко и ко како ради, а скупштинској већини остављамо на вољу и образ да реализују наведене смјене, које предузећу неће ништа добро донијети, а вјерујем ни њима у смислу политичких поена на које рачунају“, закључује Којић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com