Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Игор Кушић успјешно завршио школовање у Школи националне одбране “Војвода Радомир Путник”

Извор: Филтер

Игор Кушић, замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево је као други полазник испред Министарства унутрашњих послова Републике Српске, успјешно завршио школовање у 13. класи Високих студија безбједности и одбране Републике Србије и официра 67. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“.

У оквиру свечаности која је одржана у Дому Народне скупштине Републике Србије, полазницима су уручене реплике српских средњовековних мачева.

Министар одбране Републике Србије Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић су честитали полазницима на овом успјешном завршетку школовања.
Министар Гашић је изјавио да је данашња свечаност уприличена у част великог успјеха свих полазника те је нагласио да Србија високо цијени вриједне и мотивисане људе који улажу у своје знање и образовање да би својој отаџбини служили боље и марљивије.

Фото: МУП РС

“На дужностима које ћете ускоро преузети примијените најсавременија и најбоља знања стечена током школовања. Останите у сталном контакту с војним наукама, обнављајте своја знања, мислите креативно, унапређујте рад и стање у командама и јединицама које ће вам бити повјерене. Желим вам да ту одговорност носите достојно и успјешно – поручио је министар Гашић.

Замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Кушић је изјавио да му је задовољство што му је руководство МУП-а Републике Српске указало част и повјерење да као други полазник МУП-а на највишем нивоу каријерног усавршавања Школе националне одбране, представља своју институцију и Републику Српску. Он је рекао да је за ових шест мјесеци трајања школовања, спознао многе чињенице и искуства о стратегијском нивоу руковођена и о односима на геостратегијском и геополитичком нивоу.

Фото: МУП РС

Свечаности испред МУП-а Републике Српске је присуствовао савјетник министра унутрашњих послова Драган Јевђенић.

Поред замјеника начелника Кушића, Високе студије безбедности и одбране ове године завршило је 19 полазника, од тога девет из органа државне управе и служби Владе Србије, пет из Министарства одбране и Војске Србије и пет полазника из иностраних земаља – Министарства одбране Мађарске, Министарства одбране и Оружаних снага Босне и Херцеговине, као и Министарства правде Републике Српске.

Први полазник на школовању Високих студија безбедности и одбране испред Министарства унутрашњих послова Републике Српске био је начелник Управе за обезбјеђење личности и објеката Борислав Шарић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com