Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /латиница

У СШЦ у Сокоцу планиран упис 108, а у Рогатици 88 ученика

Извор: Срна

У соколачком Средњошколском центру /СШЦ/ “Василије Острошки” у наредној школској години у прве разреде моћи ће да се упише укупно 108 ученика, а у СШЦ “27. јануар” у Рогатици 88 ђака, рекли су Срни у ове двије образовне установе.

Према ријечима директора СШЦ на Сокоцу Дејана Боровчанина, у школи на Сокоцу биће формирана четири одјељења првих разреда и једно у подручном одјељењу на Хан Пијеску.

У Гимназију општег смјера у школи на Сокоцу планиран је упис 20 ђака, а по 24 ђака у Гимназију рачунарско-информатичког смјера, за занимање царински техничар и за занимање шумарски техничар.

У Подручном одјељењу на Хан Пијеску у Гимназију општег смјера према конкурсу предвиђен је упис 16 ученика.

У Средњошколском центру “27. јануар” у Рогатици у наредну школску 2024/2025. моћи ће да се упише укупно 88 ученика у четири планирана одјељења, рекао је Срни директор ове установе Дарко Јовичић.

За упис у Гимназију општег смјера моћи ће да се опредијели 20 ђака, који ће чинити једно одјељење, док је у једно одјељење економских техничара планиран упис 24 ученика.

У одјељење царинских техничара предвиђен је упис 24 ученика, а у одјељење за занимање електричар/електроинсталатер трећег степена сложености има мјеста за упис 20 ђака.

Први уписни рок траје од 17. до 28. јуна, а други од 1. до 12. јула.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com