Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /latinica

Utješne nagrade za sve učesnike konkursa “Romanija – herojski zavičaj romanijskih brigada”

Izvor: Srna

Predstavnici Boračke organizacije opštine Sokolac dodijelili su danas utješne nagrade svim učenicima koji su učestovali, a nisu bili nagrađeni, na konkursu o temi “Romanija – herojski zavičaj romanijskih brigada”, rekao je predsjednik Predsjedništva ove boračke organizacije Željko Popović.

On je naveo da su učenici učestvovali sa svojim literarnim i likovnim radovima na nagradnom konkursu koji je opštinska Boračka organizacija prvi put raspisala povodom obilježavanja 21. maja – Dana romanijskih brigada, Prve romanijske pješadijske i Druge romanijske motorizovane brigade.

“Za sve učenike koji nisu dobili glavne nagrade dodijelili smo utješne kao znak pažnje za korektnu saradnju i zahvalnost za sjećanje na poginule borce Vojske Republike Srpske koji živote položili za slobodu i odbranu Republike Srpske”, rekao je Popović novinarima.

On je izrazio zadovoljstvo zbog uspostavljanja saradnje sa obrazovnim ustanovama, izuzetno pozitivnog odziva učenika, toplog dječijeg doprinosa zadatoj temi, te učeničkog stava da kultura sjećanja ima budućnost, posebno u društvu koje ima bogatu istorijsku prošlost kao naše.

Popović je naglasio da Boračka organizacija opštine Sokolac ima dobru saradnju sa rukovodstvom i učenicima osnovne i srednje škole na Sokocu, što se pokazalo i u akciji uređenja spomen -sobe, organizovanju istorijskog časa na “Novom Zejtinliku”, te učešću na nagradnom konkursu na kome je sa literarnim i likovnim radovima učestvovalo oko 60 osnovaca i srednjoškolaca.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com