Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Упозорење: Ови градови ће бити на удару олује

Извор: Независне новине

Доласком нестабилног времена услиједила су и упозорења метеоролога, а данас су неколико регија у Босни и Херцеговини означили као подручја која ће бити на удару олуја.

Жути метеоаларм због јаких пљускова и грмљавина издат је за подручја Бањалуке, Бихаћа, Фоче, Ливна, Мостара, Приједора, Сарајева, Тузле и Вишеграда.

Упозорили су да грађани, поготово из горе наведених требају бити свјесни и у току с актуелном временском прогнозом.

“Будите свјесни да се могу појавити олује са грмљавином. Будите посебно пажљиви у изложеним подручјима, као што су планине, шуме и отворени терени. Сметње у вањским активностима су могуће”, истакли су из Федералног хидрометеоролошког завода Босне и Херцеговине (ФХМЗ БиХ).

Прогнозирани периоди када би се могле очекивати олујно невријеме:

Ливно – од 9:00 до 18:00 сати

Мостар – од 12:00 до 18:00 сати

Сарајево – од 12:00 до 19:00 сати

Тузла – од 9:00 до 17:00 сати

Бањалука – од 10:00 до 18:59 сати

Фоча – од 12:00 до 18:59 сати

Приједор – од 12:00 до 18:59 сати

Вишеград – од 12:00 до 18:59 сати.

Важно је истаћи да је и претходних дана било забиљежено велико невријеме праћено градом у неколико бх. градова, а које је услиједило након високих температура зрака које су трајале данима у БиХ.

Иако за данас није најављена могућа појава града, упозорава се становништво да адекватно заштити своју имовину и да не борави на отвореном за вријеме невремена јер није искључено да дође и до појаве леда. Ове мјере предострожности су битне како би се избјегле повреде и материјална оштећења.

Према прогнози, од данас све до краја седмице се очекује нестабилно вријеме праћено јаком кишом и грмљавином на подручју БиХ. Температуре зрака нешто ниже, али и даље веома високе, преноси Н1.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com