Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

“Славији” 60 медаља и шест пехара на Првенству Републике Српске

Извор: Филтер

Такмичари џиу џицу клуба “Славија” учествовали су на Првенству Републике Српске које је протеклог викенда одржано у Брчком.
Славију је представљало 50 такмичара, а њих десет борило се у дуплој конкуренцији. Освојили су укупно 60 медаља.


Славијиних 18 такмичара постали су прваци Републике Српске, њих 20 постали су вицепрваци Републике Српске, док су освојене и 22 бронзане медаље.

У категорији полетараца најбоља је била Катарина Митровић, у пионирима Вук Митровић, у старијим пионирима Иконић Димитрије, а у категорији кадета за најбољег проглашен је Бојанић Урош.

За најбољу такмичарку турнира у конкуренцији свих такмичара проглашена је Катарина Ристић.


Са 60 освојених медаља Славија у своје витрине носи још један пехар као трећепласирана екипа такмичења.

Екипа је била у пратњи четири тренера, Александра Ђукелића, Давора Бујака, Мие Бањанин и Бојанић Луке.

У склопу првенства Републике Српске одржан је судијски семинар којим су руководили Бабић Небојиша и Блажић Данијел, носиоци тренутно највиших лиценци у савезу (Континентал А).

Обнови лиценци приступило је десет лиценцираних судија, уз пет кандидата за судије. Практични и теоријски тест за Националног Б судију успјешно су положили Гојмерац Ирис и Јефтовић Марко, чиме су се придружили клупским колегама Матић Лазару и Блажић Данијелу, који су носиоци континенталних лиценци.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com