Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Сви радници против смјене директора КП “Градске топлане” Пале

Извор: Филтер

У КП “Градске топлане” Пале запослен је 21 радник. Свако од њих ставио је свој потпис за захтјев да директор Борис Гојковић настави да обавља ту функцију.

Сви радници КП “Градске топлане” Пале противе се смјени директора овог предузећа Бориса Гојковића. То су званично саопштили и у петицији коју су упутили начелнику, предсједнику Скупштине општине и Надзорном одбору КП “Градске топлане” Пале.

У петицију, коју је потписао 21 радник, пише да сматрају да је поштено да се чује глас радника и да се њихово мишљење узме у обзир јер се то питање и њих тиче.

“Радници су против смјене директора Бориса Гојковића и за то имамо више аргумената. Директор има поштен однос према запосленима и предузећу упркос тешкој финансијској ситуацији, коју је у великој мјери наслиједио преузимајући “врућу фотељу” првог човјека нашег предузећа”, наводе радници.

Додају да постоје бројне отежавајуће околности за рад предузећа, а самим тим и директора.

“Депонија за одлагање дрвног отпада је на неусловном мјесту (гола земља) и због тога сваке године одређена количина скупо плаћеног горива пропада. Дугови према добављачима са којима се предузеће мора носи како зна и умије јер и добављачи раде за паре. Ту видимо и предност нашег директора јер је са добављачима нашао компромис и стекао њихово поштовање па се уз помоћ оснивача одржава квалитетна производња топлотне енергије на радост запослених и корисника”, стоји у петицији.

Радници додају и то да “се мора имати у виду да сваки непотребни потрес у предузећу може довести до неповјерења добављача, те да би и једна присилна наплата дуговања довела у опасност преузеће, грејну сезону и егзистенцију запослених”.

“Став радника је да општинска власт своју енергију треба усмјерити на пројекат нове топлане којим би се ријешили бројни проблеми, како предузећа тако и на нивоу општине (еколошки, урбанистички), а не на смјену човјека који својим трудом покушава да одржи функционалним овај систем који је из објективних, а можемо рећи и политичких, разлога на климавим ногама”, закључују радници потисом на петицију коју су доставили начелнику општине Пале, предсједнику Скупштине општине Пале и Надзорном одбору КП “Градске топлане” Пале.

Петиција коју су потписали сви радници
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com