Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /latinica

Promocija romana “Ratna pozornica” Andree Jeftanović

Izvor: Filter

Grad Istočno Sarajevo i Matična biblioteka Istočno Sarajevo u ponedjeljak, 1. jula, organizuju promociju romana „Ratna pozornica“, autora Andree Jeftanović u ponedjeljak, 1. jula.

Promocija će se održati u Internet čitaonici Matične biblioteke, sa početkom u 19.00 časova.

U ovoj knjizi autorka kratkim scenama vodi čitaoaca kroz snove, košmare, intenzivna osjećanja i inteligentne unutrašnje glasove glavne junakinje, koja pokušava da dokuči svoju jugoslovensku prošlost i čileansku sadašnjnost.

Na promociji će govoriti autor romana Andrea Jeftanović, prevodilac knjige prof. dr Bojana Kovačević Petrović i moderator master srpskog jezika i knjiženosti Ognjen Todorović.

Izdavač knjige je „Akademska knjiga“ iz Novog Sada.

Andrea Jeftanović čileanska je književnica i pozorišna kritičarka. Rođena je u srpsko-jevrejskoj porodici, a po očevoj liniji potomak je čuvene i ugledne sarajevske porodice Jeftanović, koja je 1941. morala da napusti zemlju.

Diplomirala je sociologiju i doktorirala hispanske književnosti na Univerzitetu Berkli u Kaliforniji. Profesor je na Katedri za lingvistiku i književnost Univerziteta u Santjago de Čile. Autor je sedam knjiga proze i eseja, među kojima su „Ratna pozornica“, „Jezička geografija“, kao i zbirke priča „Ne prihvataj slatkiše od stranaca“ i „Lutajuće sudbine“. U oblasti publicistike, objavila je „Razgovore sa Isidorom Agire“, „Djeca govore“ i „Pisanje sa trapeza“.

Dobitnica je brojnih priznanja, uključujući nagradu čileanskog kruga umjetničkih kritičara, Opštinsku nagradu, Nagradu Nacionalnog saveta za knjigu i Nagradu “Pen translates”. Njena djela prevedena su na više stranih jezika.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com