Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /латиница

Промоција романа “Ратна позорница” Андрее Јефтановић

Извор: Филтер

Град Источно Сарајево и Матична библиотека Источно Сарајево у понедјељак, 1. јула, организују промоцију романа „Ратна позорница“, аутора Андрее Јефтановић у понедјељак, 1. јула.

Промоција ће се одржати у Интернет читаоници Матичне библиотеке, са почетком у 19.00 часова.

У овој књизи ауторка кратким сценама води читаоаца кроз снове, кошмаре, интензивна осјећања и интелигентне унутрашње гласове главне јунакиње, која покушава да докучи своју југословенску прошлост и чилеанску садашњност.

На промоцији ће говорити аутор романа Андреа Јефтановић, преводилац књиге проф. др Бојана Ковачевић Петровић и модератор мастер српског језика и књижености Огњен Тодоровић.

Издавач књиге је „Академска књига“ из Новог Сада.

Андреа Јефтановић чилеанска је књижевница и позоришна критичарка. Рођена је у српско-јеврејској породици, а по очевој линији потомак је чувене и угледне сарајевске породице Јефтановић, која је 1941. морала да напусти земљу.

Дипломирала је социологију и докторирала хиспанске књижевности на Универзитету Беркли у Калифорнији. Професор је на Катедри за лингвистику и књижевност Универзитета у Сантјаго де Чиле. Аутор је седам књига прозе и есеја, међу којима су „Ратна позорница“, „Језичка географија“, као и збирке прича „Не прихватај слаткише од странаца“ и „Лутајуће судбине“. У области публицистике, објавила је „Разговоре са Исидором Агире“, „Дјеца говоре“ и „Писање са трапеза“.

Добитница је бројних признања, укључујући награду чилеанског круга умјетничких критичара, Општинску награду, Награду Националног савета за књигу и Награду “Pen translates”. Њена дјела преведена су на више страних језика.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com