Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /латиница

Обиљежавање Дана одбране Сарајевско-романијске регије

Извор: РТРС

На Војничком спомен-гробљу “Нови Зејтинлик” обиљежава се Дан одбране Сарајевско-романијске регије, један од најтежих задатака које је извршила Војска Републике Српске, односно Сарајевско-романијски корпус током Одбрамбено-отаџбинског рата.

На Војничком гробљу служен је помен за све погинуле српске борце и положени вијенци и цијеће на Централни крст.

У име институција Републике Српске вијенац су положили изасланици предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ, као и помоћник министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Небојша Видаковић, народни посланици и представници заједничких институција на нивоу БиХ, предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман, те начелници општина из састава града Источно Сарајево.

У име Србије цвијеће су положили државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић и представници Амбасаде Србије, те борачких организација и удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, као и представници Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ.

За одбрану Сарајевско-романијске регије, у Одбрамбено-отаџбинском рату, погинуло је 4.000 бораца, а око 10.000 рањено.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com