Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Наредне седмице турнир у баскету у Палама; Побједник иде на Канарска острва

Извор: Филтер

Традиционални, 21. Међународни ФИБА 3×3 Lite quest турнир у уличном баскету у Палама биће одржан од 27. до 30. јуна на терену Студентског центра Пале.
Побједник овогодишњег турнира биће богатији за 5.000,00 КМ и избориће пласман на турнир из серије Challenger на шпанско острво Ланзароте, које припада архипелагу Канарских острва. Друго мјесто освојиће 1.000,00 КМ, треће 300 КМ, док ће четвртопласирана екипа бити богатија за 200 КМ.

Очекује се учешће бројних екипа из иностранства у сенироској конкуренцији, као и учешће екипа из цијеле БиХ када је ријеч о селекцијама сениорки, јуниора, кадета и пионира.

Осим класичног баскета три на три, биће организовани хуманитарно такмичење у шутирању за три поена, такмичење у 3×3 вјештинама, ревијални меч, а биће приређене и награде за публику.
Организатор једног од најпопуларнијих и најквалитетнијих спортских догађаја на подручју Сарајевско-романијске регије је Удружење грађана „3×3 Више од игре“ Пале.

„Турнир је већ девету годину заредом задржао статус међународног. Видимо се на старом мјесту, гдје сте навикли на најбољи баскет, јединствену атмосферу и врхунско уживање. Ове године имамо изузетну част да побједника турнира пошаљемо на једну од најатрактивнијих дестинација у свијету 3×3 спорта“, истичу организатори.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com