Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Константин Симић има осам дана и нови је предсједник Конференције беба Источне Илиџе

Извор: Срна

У Источној Илиџи вечерас је одржана 17. “Конференција беба” на којој је најмлађи био Константин Симић који је рођен прије осам дана.

Предсједништво беба, осим Константина, чине “најстарија” беба Хелена Говедарица која је рођена на Видовдан 2023. године и Арсеније Делић и Стефана Пејушић који имају највише браће и сестара.

Марко Мичић био је најбржи тата у пресвлачењу своје бебе Саре.

Александар Симић, тата најмлађе бебе Константина, истакао је да његов син има само осам дана и да се лијепо понашао у гужви. Он каже да му је драго што су они узели прву награду.

Симић се захвалио општини Источна Илиџа и свима који су дошли да уљепшају ову манифестацију.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић истакао је да је између два Видовдана рођено 125 дјечака и дјевојчица, што је потврда мјере пронаталитетне политике дају резултат.

“Ово је показатељ да смо у претходним година кроз мјере пронаталитетне политике радили добро и да се број дјеце у односу на претходне године повећао”, нагласио је Божовић и додао да ће Општинска управа креирати такав амбијент који ће свим становницима Источне Илиџе да покаже да са локалног нивоа води рачуна о најмлађим категоријама становника.

Он је подсјетио да општинска управа спроводи мјере подршке од набавке сједалица за новорођенчад, преко помоћи за рођење дјетета и суфинансирања вртића, па до набавке уџбеника и школског прибора.

Божовић је поздравио дјецу са Косова и Метохије који су ових дана гости у Источном Сарајеву, а које су родитељи са Источне Илиџе угостили и поново потврдили повезивање братске Србије и Републике Српске.

Вечерашњи програм су уљепшали бројни аниматори, маскоте, а за дјецу је припремљен забавни програм у којем су учествовала дјеца из вртића “Нова радост”, “Машин свијет” и “Игра ми је храна”.

Право учешћа у такмичарском дијелу имала су дјеца рођена 28. јуна 2023. године до 28. јуна 2024. године.

Организатор “Конференције беба” је Омладински савјет Источне Илиџе уз подршку многобројних спонзора и Општинске управе.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com