Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

И данас нестабилно и топло

Извор: Филтер

Према прогнози Хидрометеролошког завода у Републици Српској и данас се наставља промјенљиво и нестабилно вријеме.

Ујутро и пријеподне понегдје на сјеверу пролазна слаба киша или пљусак, у осталим крајевима промјенљиво и углавном облачно уз сунчане периоде, понегдје уз ријеке и по котлинама током јутра пролазна магла.

Од средине дана јаче наоблачење на југу и југозападу, које ће се током поподнева ширити ка осталим крајевима и условити кишу и пљускове праћене грмљавином, локално су могуће непогоде у виду обилнијих падавина и мјестимичне појаве града.

Према вечери и ноћи на сриједу, посптен претанак падавина, само ће локално на сјеверу бити могућа пролазна киша и пљусак са грмљавином.

На крајњем југу током већег дијела дана промјенљиво уз смјену сунчаних облачних периода уз повремену пролазну кишу и пљускове са грмљавином, а према вечери и у ноћи на сриједу доћи ће до јачег наоблачења, које ће условити мјестимично пролазну кишу и пљусак. Ова облачност ће се у наставку јутра ширити ка сјеверу.

Вјетар слаб до умjерен сјеверни до сјевероисточни, касније током дана промјенљив, у зони фронта повремено и појачан.  У Херцеговини слаб до умјерен југозападни.

Максимална температура ваздуха од 23°С на југозападу до 32°C на сјевероистоку и крајњем југу, у вишим предјелима од 21°С.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com