Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Источно Ново Сарајево постиже врхунски успјех у МЕГ II пројекту

Извор: Филтер

Општина Источно Ново Сарајево и КП „Водовод и канализација“ а.д. Источно Сарајево су заузели прво мјесто у оквиру Пројекта општинског еколошког управљања (МЕГ II), освојивши грант средства у износу од 180.000 долара за реализацију приоритетних инфраструктурних пројеката из области еколошког управљања.

“Овај значајан успјех је резултат посвећеног рада тима који је више мјесеци унапријеђивао процесе и подизао ефикасност рада општине и комуналног предузећа”, саопштено је из Општине Источно Ново Сарајево.

МЕГ пројекат је један од најозбиљнијих и најпрестижнијих пројеката који се бави локалном самоуправом и развојем, са посебним акцентом на подизање ефикасности рада општинских органа и комуналних предузећа. Циљ МЕГ пројекта је да ојача капацитете локалних самоуправа и унаприједи квалитет живота грађана кроз ефикасније управљање ресурсима и заштиту животне средине.

У конкуренцији 20 градова и општина, Источно Ново Сарајево је доказало своју супериорност и иновативност у примјени еколошких стандарда и одрживог развоја.

“Овај успјех доноси бројне бенефите за нашу заједницу. Додјељена грант средства од 180.000 долара омогућиће реализацију кључних инфраструктурних пројеката који ће допринијети бољем еколошком управљању и заштити животне средине. Захваљујући унапријеђеним процесима и модернизованом приступу управљању, наша општина ће моћи ефикасније да управља ресурсима и пружа услуге грађанима. А освајање првог мјеста у овако респектабилном пројекту значајно подиже углед наше општине на националном и међународном нивоу.”, додаје се у саопштењу.

Из Општине додају да је овај успјех плод марљивог рада и преданости свих укључених у пројекат.

“Тим општине Источно Ново Сарајево и КП „Водовод и канализација“ а.д. Источно Сарајево уложио је огроман труд у унапријеђење процеса и примјену најбољих пракси у еколошком управљању. Ово признање представља потврду да смо на правом путу ка одрживом развоју и бољем квалитету живота за све наше грађане”, стоји у саопштењу.


©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com