Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /латиница

“Златна палета” припала Владимиру Милановићу

Фото: Фото Васке

Извор: Филтер

Награда “Златна палета” за изузетан допринос у раду ликовне колоније “Бели вук” припала је Владимиру Милановићу из Фоче. Умјетнички савјет Културног центра Источно Ново Сарајево једногласно се одличио да ова награда припадне Владимиру који по трећи пут учествује у раду колоније.

Дипломирао је на Академији ликовних умјетности у Требињу, одсјек сликарство у класи професора Сава Пековића. Добитник је награде за најбоље изведен рад на првој години Академије ликовних умјетности универзитета у Источном Сарајеву, такође и за посебан допринос у области умјетничког рада и стваралаштва од општине Фоча. Излагао је више пута самостално и колективно. Тренутно је запослен као професор у СШЦ Фоча, “Гимназија Калиновик”. Живи и ради у Фочи.

Награда “Златна палета” се додјељује од прошлогодишњег сазива ликовне колоније, а добитник прве “Златне палете” је Душан Недов.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com