Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Живот без бола и брз опоравак: Др Елез у Источном Сарајеву урадио 55 операција кука и кољена (ВИДЕО)

Извор: Филтер/Мира Костовић

Бранка Вукосављевић из Сокоца је један од 55 пацијената које је од фебруара до данас у Болници Србија у Источном Сарајеву оперисао др Игор Елез. Бранка је у суботу оперисала кук, а са нама је разговарала у понедјељак пред одлазак кући. Оперативним захватом који је радио др Елез,  потпуно је замијењен зглоб кука. Болова више нема а операција је прошла одично.

Др Игор Елез, признати ортопед у Источно Сарајево долази из Новог Сада, гдје је запослен на Клиници за ортопедију КЦ Војводине. Урадио је 40 операција кољена и 15 кукова. С обзиром на број пријављених пацијената у Болници „Србија“ ће бити често.

„Сада на евиденцији за операцију кука и кољена имамо око 80 људи са територије Сарајевско-романијске регије које треба да збрињавамо“, каже др Елез у изјави за портал Филтер.

Погледајте видео.

Операције које изводи др Елез по први пут се раде у овој болници. То је потпуна замјена зглоба кољена, као и операција кука, минимално инванзивном методом.

„Радимо модерну хирургију кука и кољена која претпоставља улазак у болницу дан пред операцију, а отпуст дан након операције са пуним ослонцем на т ногу, без губитка крви  и без пропратних негативних ефеката. Пацијенти не морају више имати бојазан од било каквих компликација са куковима и кољенима о којима су можда слушали или се суочавали“, прича др Елез.

Удаљеност од КЦ у Бањалуци али и недовољна едукација о превенцији обољења, главни су разлози велике потребе за оваквим операцијама у нашој регији, сматра др Елез.  Сваки бол у зглобу је знак да се треба јавити на преглед те редовно контролисати стање.

Шешлија: Изузетни резултати сарадње са др Елезом

До сарадње са др Елезом дошло је на иницијативу директора Болнице “Србија” Небојше Шешлије.

„Ангажовање др Елеза се показало као велики погодак за нашу установу, што потврђује више од 50 урађених операција уградње протеза кука и кољена, а које се до сад нису радиле у нашој установи. Податак да су се међу овим операцијама радили и најкопликованији захвати , који су изазов и за веће центре, као и ревизије операција из других установа, доказ је исправности одлуке о раду са др Елезом“, изјавио је Шешлија.

Он је поручио да ће руководство Болнице наставити да унапређује службу ортопедије и покушати да до краја године „очисти“ већ примјетну листу чекања за операције које ради др Елез.

„Посебно је битно што наши специјалисти и специјализанти имају могућност рада и усавршавања у нашој установи. Битно је истаћи да сада у нашу установу долазе пацијенти из читаве Републике – од Градишке до Требиња, из свих крајева јер се добар глас пацијената о раду доктора већ чуо по свим дијеловима Српске. Имамо упите и из Федерације као и Црне Горе о могућностима комерцијаних опереција“, рекао је директор Болнице „Србија“ Небојша Шешлија.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com