Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /латиница

“Дани Касиндолског батаљона” од 7. до 16. јуна

Извор: Срна

Традиционална манифестација “Дани Касиндолског батаљона” биће одржана од 7. до 16. јуна у Источној Илиџи, чији је централни догађај “Поход на Кланац”, мјесто гдје су погинули први борци овог батаљона и гдје је успостављена прва борбена линија.

Отварање културно-спортске манифестације планирано је за петак, 7. јуна, а “Поход на Кланац” планиран је за недјељу, 8. јуна у 8.00 часова.

Хуманитарни турнир ветерана “За Милоша” биће одржан 13. јуна од 18.00 часова.

Служење парастоса и полагање цвијећа на Споменик погинулим борцима у Касиндолу предвиђено је за 15. јуна, када је планиран и пријем за чланове породица погинулих бораца, саопштено је из Борачке организације “Илиџански борац”.

Затварање 23. по реду манифестације и додјела награда биће одржана 16. јуна са почетком у 19.00 часова.

Манифестација “Дани Касиндолског батаљона” биће одржана у Спортском центру у Касиндолу.

У темеље Републике Српске, 99 припадника Касиндолског батаљона уткало је живот, а заједно са борцима Прве и Друге сарајевске бригаде и Оклопне јединице, на ратиштима од Олова до Трескавице, страдало је више од 130 припадника Војске Републике Српске.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com