Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /латиница

Ученици завршних разреда упознати о значају избора каријерног пута

Извор: Срна

Завод за запошљавање Републике Српске ове године је о значају избора каријерног пута информисао 13.743 ученика завршних разреда основних и средњих школа на подручју Српске.

Професионално информисање ученика завршних разреда реализовано је директно у средњим школама, а индиректно у основним, гдје су наставници ученицима презентовали материјал који је Завод припремио.

Стручни сарадници Центра за информисање, савјетовање и обуку у седам филијала Завода, као и из 10 клубова за тражење посла провели су информисање ученика у 407 одјељења завршних разреда средњих школа широм Републике Српске, наведено је на страници Завода за запошљавање.

Укупно 8.112 ученика упознато је о значају избора каријерног пута, о најтраженијим занимањима на евиденцији Завода и понуди високошколског образовног система у Републици Српској.

Кроз презентацију је дат осврт на способности и особине личности неопходне за бављење одређеним послом, на начин процјене професионалног интересовања, као и на најчешће грешке при избору занимања, наводе из Завода.

У 306 одјељења завршних разреда основних школа презентацију “Професионално информисање ученика” погледао је 5.631 ученик.

Завод за запошљавање Републике Српске провео је активности професионалног информисања у складу са Стратегијом запошљавања Републике Српске 2021–2027. и дефинисаним мјерама за унапређење каријерног усмјеравања и савјетовања, које су подржали Министарство просвјете и културе Републике Српске и школе на подручју Српске.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com