Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /latinica

Uskoro počinje manifestacija “U susret ljetu”

Izvor: Filter

Manifestacija „U susret ljetu“ počinje uskoro u opštini Pale, a pripremljen je veliki broj različitih kulturno-umjetničkih i sportskih događaja koji će biti organizovani na području ove opštine i grada Istočno Sarajevo.
 
„Planiramo maksimalno da se posvetimo ljetnoj turističkoj sezoni koja je u nekom prethodnom periodu bila nepravedno zapostavljena. Prošle godine smo počeli sa određenim aktivnostima, a evo već ove godine u opštini Pale i gradu Istočno Sarajevo će biti organizovano nekoliko izuzetno važnih manifestacija, različitih događaja, te koncert čuvenog Dejana Petrovića. Zlatni trubači dolaze u Pale i garantuju vrhunski provod, a ja bih ovom prilikom pozvao sve turiste da pogledaju kalendar događaja, te da dođu, uživaju i zabavljaju se u našem gradu“, rekao je direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić.
 
Manifestacija „ U susret ljetu“ počinje 31. maja, turnirom u malom fudbalu posvećenom četi „Petar Pandurević“ i borcima MZ  Stanica – Pale, koji će trajati do 8. juna.
 
Za 1. jun je planiran prvi Trebević trejl koji organizuje SED „Orlovača“ i Park prirode „Trebević“.
 
Slijedi koncert dječijih ansambala nekoliko kulturno-umjetničkih društava u SPC „Peki“ 4. juna u organizaciji KUD „Mladost“ Pale.

Od 7. do 9. juna biće održano Državno prvenstvo BiH u modernim plesovima, kao i „Adrenalinski plesni vikend“ koji organizuje plesni studio “Orion”.
 
Taj vikend će obilježiti i „Termag Challenge Race“ na Jahorini koji organizuje hotel Termag i PST tim Jahorina, a održaće se 8. juna.
 
Od 12. do 23. juna održaće se 62. tradicionalni Turnir u malom fudbalu Koran-Pale. Ovaj turnir svake godine privlači sve više posjetilaca i takmičara, a ove godine pobjednike očekuje bogat nagradni fond.

Za prvo mjesto pripremljena je nagrada od 8000 KM, drugo mjesto 2000 KM, treće mjesto 1000 KM i za četvrto mjesto 500 KM.
 
U svrhu promocije jedne od najljepših paljanskih pješačkih staza koju je uredila Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, a koja prolazi od „Doline mira“, preko Golog Korana, do vrela Miljacke, 23. juna će biti organizovana šetnja „U hodu s prirodom“.
 
Istog dana će na šetalištu biti priređena 25. „Konferencija beba“ koja je i nastala u Palama, a sada se održava širom Republike Srpske. Organizator Konferencije beba je KSC „Pale“.
 
Od 27. do 30. juna biće organizovan nadaleko poznati paljanski turnir u uličnom basketu, tj. Međunarodni FIBA 3×3 Lite quest turnir u uličnom basketu.

Na turniru učestvuju ekipe iz različitih dijelova svijeta, a pobjednike očekuju nagrade. Za prvo mjesto 5.000 KM + slot za FIBA 3×3 Challenger 2024. na španskom ostrvu Lanzarote, koje pripada arhipelagu Kanarskih ostrva, drugo mjesto 1000 KM, treće mjesto 300 KM i za četvrto mjesto 200 KM, kao i nagrade sponzora.

Organizator ovog turnira je UG „3×3 – Više od igre“ – Pale uz pokroviteljstvo opštine Pale i Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo.
 
Drugu godinu zaredom Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo organizuje velike muzičke događaje povodom otvaranja ljetne turističke sezone, ovaj put uz koncert čuvenog Dejana Petrovića i Big Benda, koji će biti upriličen 28. juna na Studenstkom trgu od 21.00 čas, a očekuje se veliki broj gostiju i različiti prateći događaji.
 
Od 28. do 30. juna na Jahorini će biti upriličeno nekoliko različitih događaja u okviru novog FeJS-a (Festival Jahorina Summer). To podrazumijeva Vinski i gastro festival, panoramsku vožnju gondolom, hajking sa vodičima, dnevna DJ žurka, pivski BBQ festival i još mnogo toga. Organizator FeJS-a je UH „Jahorina“ uz podršku Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, OC Jahorina i gradske turističke organizacije.
 
Po prvi put ove godine u Palama će 30. juna biti organizovana gradska biciklijada za velike i male pod sloganom „Svi u Pale da vrtimo pedale“, a to podrazumijeva defile biciklista, tj. biciklističku revijalnu vožnju po paljanskim ulicama. 

Ovog datuma se očekuje dolazak biciklista maratonaca koji čak iz Kraljeva dolaze u Pale u okviru „Čiker MTB maratona“. Organizatori biciklijade su BK „Foris“.
 
Iz Istočnog Novog Sarajeva, preko Trebevića i Jahorine, do Zelengore biće organizovana je vožnja četverotočkašima, tj. ATV kvadovima – 10. jubilarni ATV susreti 6. i 7. jula.
 
Dani ljekobilja na Romaniji u organizaciji PED „Romanija“ i uz podršku Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo i Planinarskog saveza Republike Srpske počinju 14. jula. 
 
Od 19. do 21. jula organizovan je Turnir u odbojci na pijesku pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Grada i Opštine Pale. 
 
Plan je da ova manifestacija postane tradicionalna, te da objedinjuje različite događaje u jedinstven program. 

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com