Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Sutra sa Ravne Romanije tri hodočasnika kreću na ostrvo Krf

Izvor: Srna

Hodočasnici Igor Vukašinović, Novica Pejić i Ostoja Medić krenuće sutra iz manastir Sokolica na Ravnoj Romaniji na put dug 1.200 kilometara do grčkog ostrva Krf, gdje će se pokloniti sjenima srpskih vojnika stradalih u Prvom svjetskom ratu.

Vukašinović je izjavio Srni da su se, nakon hodočašća na Hilandar i manastir Ostrog, odlučili da idu na Krf i da će ovo putovanje trajati 35 dana.

“Put će biti naporan, ali smo spremni za sve vremenske prilike i nećemo odustati, jer je velika privilegija to što smo u prilici da idemo na hodočašće”, rekao je Vukašinović.

On je istakao da su im u realizaciji ovog putovanja pomogli opšina Pale, grad Istočno Sarajevo i mnogi prijatelji od kojih i Pravoslavna sportska organizacija “Sveta Srbija2 koja je osnovana sa blagoslovom blaženopočivšeg patrijaha Irineja.

Vukašinović je podsjetio da ova pravoslavna sportska organizacija svake godine na Krf vodi djecu iz svih srpskih zemalja, a ove godine njih osmoro iz Istočnog Sarajeva.

“Tokom hodočašća posjetićemo i Kajmakčalan”, rekao je Vukašinović.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com