Thu. May 23, 2024
ћирилица /латиница

Сутра са Равне Романије три ходочасника крећу на острво Крф

Извор: Срна

Ходочасници Игор Вукашиновић, Новица Пејић и Остоја Медић кренуће сутра из манастир Соколица на Равној Романији на пут дуг 1.200 километара до грчког острва Крф, гдје ће се поклонити сјенима српских војника страдалих у Првом свјетском рату.

Вукашиновић је изјавио Срни да су се, након ходочашћа на Хиландар и манастир Острог, одлучили да иду на Крф и да ће ово путовање трајати 35 дана.

“Пут ће бити напоран, али смо спремни за све временске прилике и нећемо одустати, јер је велика привилегија то што смо у прилици да идемо на ходочашће”, рекао је Вукашиновић.

Он је истакао да су им у реализацији овог путовања помогли опшина Пале, град Источно Сарајево и многи пријатељи од којих и Православна спортска организација “Света Србија2 која је основана са благословом блаженопочившег патријаха Иринеја.

Вукашиновић је подсјетио да ова православна спортска организација сваке године на Крф води дјецу из свих српских земаља, а ове године њих осморо из Источног Сарајева.

“Током ходочашћа посјетићемо и Кајмакчалан”, рекао је Вукашиновић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com