Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Промоција књиге “(О)чај у шољици кафе” сутра у Матичној библиотеци

Извор: Филтер

Матична библиотека Источно Сарајево организије промоцију књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек, у четвртак 16. маја.

Промоција ће се одржати у Интернет читаоници Матичне библиотеке, са почетком у 19.00 часова.

Збирка поезије “(О)чај у шољици кафе” је друга збирка пјесникиње, која поезијом као да развија наративно причање, склапајући пузле од више десетина мислених искри. Необично заплетене емотивне пјесничке слике дају поезији Сандре Алек стилски другачију димензију од уобичајених поетских особина који носи, такозвани, савремени пјеснички израз.

Стихови Сандре Алек дуго одзвањају у мислима као и њена емоција, громовитост, а уједно и рањивост и бол, јер код Сандре је све истинито, право, а измаштано, непостојеће. Она нас води у онај простор свога бића до кога је стигла љуштећи слој по слој своје душе, пажљиво бирајући речи и месечарски лутајући кроз језик.

Сандра Алек (Александра Шаренац) је песникиња савременог поетског израза која се археолошким путем духа враћа на прапочетак и напаја на Извору Стварања у потрази за Суштином битисања. Вођена животодавним Еросом на том путу духовно-поетског трагања настоји да се „врати исходишту“ – Идеји Љубави.

Објавила је две збирке поезије “Иза погледа”и “(О)чај у шољици кафе”. Поред поезије, пише приче и ради на роману.

Бави се књижевном критиком, есејистиком и библиотекарством. Живи и ради у Београду.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com