Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Опрез – примијећен покушај злоупотребе бројева телефона на „Виберу“

Извор: Филтер

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске  упозоровају грађане да је примијећено да је у оквиру апликације ”Вибер” актуелна “phishing” кампања, чији је циљ искориштавање броја телефона грађана како би се апликација ”Вибер” инсталирала на другим,  додатним, уређајима.

Грађанима се путем ”Вибера” шаље порука са бројева телефона који почињу са позивним бројевима +67, +63 или слично, у којима се наводи како наводно ”Вибер” тражи додатну верификацију, те се од корисника тражи да пошаљу код који добију путем смс поруке.

“Уколико грађани приме поруку сличног садржаја, савјетујемо да не одговарају на њу и да не шаљу никакве кодове које примају путем смс порука”, наводе из МУП-а.

Да бисте провјерили да ли је ваш број, односно ”Вибер” налог компромитован, те се заштитили из МУП-а савјетују сљедеће кораке.

– Отворите ”Вибер” апликацију на свом мобилном телефону.

–  Изаберите опцију ”More” (Још).

–  Изаберите опцију ”Settings” (Подешавања).

–  Изаберите ”Account” (Налог).

–  Изаберите ”Desktop and Tablets” (Десктоп и таблет), те ће те на овај начин приступити листи уређаја на којима је активан ”Вибер” налог регистрован са вашим бројем телeфона.

– Са понуђене листе узаберите уређај који желите да деактивирате.

–  Потврдите деактивацију када се то од вас затражи.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com