Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Одржана сједница Форума за безбједност општине Источно Ново Сарајево

Извор: Филтер

У Општинској управи Источно Ново Сарајево данас је одржана сједница Форума за безбједност на којој је разматрана безбједност грађана и њихове имовине на подручју општине, безбједност ученика, као и друге теме у складу са актуелном ситуацијом.

На сједници је закључено да је неопходно појачати акције полиције, комуналне полиције и испектората, које се односе на рад и безбједност угоститељских објеката, са посебном акцентом на степен буке.

*С обзиром на приближавање љетне сезоне, потребно је додатно уредити рад угоститељских објеката, посебно у урбаном дијелу општине”, саопштено је из Општине након сједнице.

Оцијењено је да је неопходно осигурати већи степен безбједности ученика у наредном периоду због организовања матурских прослава, основних и средњих школа. Такође, било је ријечи о превентивном дјеловању у сузбијању вршњачког насиља, алкохола и опијата код малољетних лица.

Састанку су присуствовали замјеник начелника општине Источно Ново Сарајево Александар Костовић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Источно Ново Сарајево Игор Ђокановић, представник Одјељења комуналне полиције Источно Ново Сарајево Славиша Слијепчевић, представник Ватрограсне бригаде Града Источно Сарајево Мирослав Пророк, директор Дома здравља Ненад Ћук, директор Центра за социјални рад Источно Ново Сарајево Миран Мацановић, замјеник директора Основне школе „Свети Сава“ Слађан Тодоровић, директор Средње школе „28. јуни“ Борис Брајовић и директорица Средњошколског центра „Источна Илиџа“ Бранка Ковачевић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com