Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /latinica

Odbornici dali odobrenje za izgradnju tržnog centra “Lidl” u Istočnoj Ilidži

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojili su danas odluku o sprovođenju regulacionog plana koji se odnosi na spoj ulica Vojvode Radomira Putnika i Srpskih vladara radi izgradnje poslovnog objekta kompanije “Lidl”.
Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je novinarima da je riječ o tržnom centru od 2.400 metara kvadratnih.

“Sada već možemo slobodno da kažemo da će u opštini Istočna Ilidža nakon provođenja ove odluke biti stvoreni uslovi za izdavanje odobrenja za izgradnju poslovnog objekta tržnog centra Lidl“, rekao je Božović novinarima nakon sjednice.

On je dodao da je ovo prvi objekat kompanije “Lidl” u Istočnom Sarajevu.

Božović je naveo da su odbornici na današnjoj posebnoj sjednici jednoglasno glasali za ovu odluku, što je za svaku pohvalu.

“Riječ je o poslovnom objektu koji će na različite načine doprinijeti razvoju opštine Istočna Ilidža, zapošljavanju i stvaranju pozitivnog ambijenta. Kada je riječ o privrednim subjektima, ova opština radi vrlo ekspeditivno i rješava probleme u korist investitora”, rekao je Božović.

On smatra da je potrebno više govoriti upravo o ovakvim temama, zalagati se za nove privredne subjekte, za nove investicije i pričati o boljem životu i standardu ljudi koji žive i u Istočnoj Ilidži i Republici Srpskoj.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Vladimir Ćosović rekao je da su podržali ovu tačku, ali su iznijeli primjedbu da je posebna sjednica organizovana na brzinu i da je trebalo da materijale dobiju bar dan ranije.

“Redovna sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža nije održana tri mjeseca i smatram da je načelnik direktno odgovoran za to. Odbornici su usvojili program rada Skupštine i ne vidim razlog što se sjednice ne održavaju”, naveo je Ćosović.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com