Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /латиница

Нестанак дјетета пријавити одмах

Извор: Срна

Родитељи за пријаву нестанка дјетета не треба да чекају да прође 24 часа, него то треба да учине одмах након што се увјере да је ријеч о нестанку, поручено је на предавању које су полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево одржали родитељима у Основној школи “Свети Сава” у Источном Новом Сарајеву.

Предавање је одржано у оквиру кампање “Провјерите – размислите – пријавите”, коју МУП Републике Српске организује од 20. до 31. маја у сарадњи са међународном организацијом “Амбер алерт Европе”, ради указивања на кораке које треба предузети у случају нестанка малољетног лица.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић рекла је новинарима да је циљ ове кампање да се родитељима и старатељима укаже како да реагују у случају нестанка дјетета или малољетног лица.

Стокановићева је нагласила да је МУП Републике Српске приступио припремема за увођење система за хитно обавијештавање јавности у случају нестанка малољетног лица, те је формирана и радна група која ће радити на увођењу овог система на подручју Републике Српске.

Она каже да је циљ МУП-а Републике Српске да свој систем потрага за несталом дјецом и малољетним лицима унаприједи како би се брзо реаговало у оваквим ситуацијама.

Стокановићева каже да Полицијска управа Источно Сарајево нема регистрованих случајева нестанка дјеце, а од 2019. године на подручју Републике Српске сви случајеви нестанка дјеце и малољетних лица резултирали су њиховим проналаском.

Она је подсјетила да је кампања “Провјерите – размислите – пријавите” обухватила све основне школе на подручју Полицијске управе.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com