Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу

Извор: Срна

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је Васкршњој литургији у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву и пожелио да васкрсење Христово, буде васкрсење у срцима, душама, бићу, животу.

– Да не буде васкрсење само празник, већ да буде доживљај да је Господ уистину васкрсао у нашим срцима, нашим душама, да можемо из таквих срца и таквих душа да пјевамо Христос васкрсе – рекао је митроплолит Хризостом окупљеним вјерницима.

Митрополит је зажелио да Бог благослови српски род, Српску православну цркву /СПЦ/, Митрополију дабробосанску, овај Саборни храм и сав српски вјерни народ.

Окупљеним вјерницима митрополит Хризостом је пожелио да их Господ Бог својом снагом чини срећним, радосним и веселим, како данас, тако и све наредне дане.

– Да сте живи и здрави како ви у храму, тако и сви ваши – рекао је митрополит Хризостом, те присутне вјернике поздравио традиционалним поздравом “Христос васкрсе!”.

Митрополит Хризостом је освештао васкршња јаја која су потом подијељена вјерницима.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com