Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Ћосић: Неће бити проблема у провођење избора у Српској

Извор: РТРС

Предсједник Савеза општина и градова Републике Српске Љубиша Ћосић рекао је да неће бити проблема у провођењу избора у Српској и да је потребно само да изборни закон прође све фазе до усвајања у Народној скупштини.

Ћосић је за РТРС нагласио да Република Српска има све могућности да проведе изборе на својој територији, подсјећајући да су општинске и градске изборне комисије и до сада проводиле све активности у вези избора и потом изборни материјал достављали ЦИК-у БиХ, док би, према новом закону, достављали Републичкој изборној комисији.

Коментаришући позив Владе Републике Српске члановима градских и општинских изборних комисија да поднесу оставке, Ћосић је рекао да је овај позив логичан с обзиром на то да ће Српска донијети свој изборни закон и провести изборе и да би Савез општина и градова требало да сазове сједницу и верификује закључак Владе.

-Како би што прије ушли у примјену изборног закона Републике Српске, важно је да немамо дуализам – рекао је он, додајући да ће нови закон прописати избор чланова комисија.

Ћосић је навео да 64 локалне заједнице чине Савез општина и градова и да је овај савез обавезан да да мишљење на сваки закон који Влада предложи, па тако и изборни закон.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com