Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Ћосић: Годинама добијам пријетеће поруке али се не жалим јавно

Извор: Филтер

“Никада нећу подржати мржњу у било којем облику и пријетње било коме због ставова које заступа, колико год да су нам мишљења супротна, али не могу да не реагујем на популизам који упорно долази од политичких представника из Федерације БиХ чији је циљ да себе представе жртвом, а све остале насилницима и злочинцима”, написао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић на својој званичној фејсбук страници.

Додао је да је примјер тог популизма и најнижег облика политичког маркетинга јавно објављивање пријетећих порука због подршке чланству самопроглашеног Косова у Савјету Европе и полицијска заштита коју је након тога добио посланик СДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Саша Магазиновић.

“Годинама, а посебно од када сам на мјесту градоначелника Источног Сарајева, добијам пријетеће поруке због онога што мислим, због својих ставова и зато што представљам и борим се за свој народ. Таквих порука је на десетине и никада их нисам ни полицији пријављивао, нити јавно објављивао јер нисам желио да, због фрустрације и мржње коју носи одређени број људи, доприносим даљем ширењу негативних емоција у јавности”, написао је Ћосић.

На страници је објавио неколико, како је навео, “блажих”.

“Затамнићу имена и профилне фотографије јер, како сам већ рекао, једноставно не желим да се шири мржња и нетрпељивост, али исто тако не желим више да трпим тај популизам и наратив о лошим Србима и добрим свима осталима”, додао је Ћосић.

“Посланику Магазиновићу заиста желим све најбоље, његовим полицијским чуварима да не буду имали ни најмањи разлог за неку врсту интервенције, а ја ћу и даље да ходам слободно овом земљом без полицијске заштите и јавних жалопојки о угрожености. Радећи и борећи се за свој народ, који ме је и бирао, за разлику од Магазиновића”, поручио је градоначелник Источног Сарајева.

Фотографије преузете са фејсбук странице Љубиша Ћосић

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com