Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /latinica

Ljevnaić: Potrebno je hitno razmotriti smanjenje cijena

Foto: Vivo studio/Ana Ignjatović

Izvor: Filter

Iz Olimpijskog centra Jahorina su, nakon zatvaranja skijaške sezone, poručili da je tokom 127 uzastopnih dana Jahorina pružala nezaboravna iskustva za svojih 250.000 posjetilaca koji su ostvarili 1.800.000 prolaza.

Ključ uspjeha Jahorine, poručuju, leži u njenom neprekidnom radu i efikasnom sistemu za vještačko osnježavanje.

“Tokom cijele sezone, sistem je radio bez prestanka, trošeći oko 165.000 kubika vode i proizvodeći impresivnih 400.000 kubika snijega. Ove brojke jasno pokazuju koliko je infrastruktura Olimpijskog centra ključna za održavanje kvalitetnih uslova za skijanje”, navodi se u saopštenju.

Dalje se dodaje da je u OC Jahorina, kako bi se pružilo potpuno iskustvo skijašima i opravdalo njihovo povjerenje, u toku sezone bilo više od 80 dana sa popustima na ski karte.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić, ističe ozbiljnost situacije koja je zahvatila planinski turizam nakon dvije tople zime. Istovremeno, poziva na hitno smanjenje cijena kako bi se reagovalo na trenutne izazove.

“Ove dve tople zime su ostavile dubok trag na našoj regiji i planinskom turizmu uopšte. Sada je trenutak da hitno reagujemo i prilagodimo se novonastaloj situaciji. Istinski je važno da svi zajedno smanjimo cene – kako za ski pas, smeštaj, tako i za vanpansionske usluge. Samo na taj način možemo privući više turista. Vodim ski centre već 17 godina i dobro znam kako skijaši razmišljaju. Imamo fantastičan proizvod, ali su cene otišle u nebesa. Nije normalno da je pivo ili espreso na stazi u Italiji 3,2 evra, dok je kod nas duplo više”, istakao je direktor OC “Jahorina”.

On je dodao da se ne smije zanemariti ni uticaj stagnacije u sektoru nekretnina ukazujići na to da veliki broj apartmana na Jahorini ostaje neprodat, a čak i hoteli na planinama su podložni prodaji.

“Investitori se suočavaju sa gubitkom vrednosti svojih objekata. Zato je nužno da delujemo brzo i efikasno kako bismo vratili balans i ponudili pristupačne cene, čime ćemo osigurati da naša regija i dalje bude poželjna destinacija za ljubitelje planinskog turizma”, istakao je Ljevnaić.

On je naglasio da se šansa za oporavak sada pruža u ljetnjem turizmu, imajući u vidu da klimatske promjene idu na ruku ovom segmentu.

“Moramo iskoristiti ovu priliku i razviti letnje sadržaje koji će privući goste tokom cele godine”, dodao je Ljevnaić.

U saopštenju iz Olimpijskog centra se zaključuje da se “Jahorina već uveliko priprema za ljetnu sezonu, i nada se da će ovaj otvoreni apel za smanjenje cijena doprijeti do hotelijera i vlasnika nekretnina na Jahorini.”

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com