Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /латиница

Љевнаић: Потребно је хитно размотрити смањење цијена

Фото: Виво студио/Ана Игњатовић

Извор: Филтер

Из Олимпијског центра Јахорина су, након затварања скијашке сезоне, поручили да је током 127 узастопних дана Јахорина пружала незаборавна искуства за својих 250.000 посјетилаца који су остварили 1.800.000 пролаза.

Kључ успјеха Јахорине, поручују, лежи у њеном непрекидном раду и ефикасном систему за вјештачко осњежавање.

“Током цијеле сезоне, систем је радио без престанка, трошећи око 165.000 кубика воде и производећи импресивних 400.000 кубика снијега. Ове бројке јасно показују колико је инфраструктура Олимпијског центра кључна за одржавање квалитетних услова за скијање”, наводи се у саопштењу.

Даље се додаје да је у ОЦ Јахорина, како би се пружило потпуно искуство скијашима и оправдало њихово повјерење, у току сезоне било више од 80 дана са попустима на ски карте.

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић, истиче озбиљност ситуације која је захватила планински туризам након двије топле зиме. Истовремено, позива на хитно смањење цијена како би се реаговало на тренутне изазове.

“Ове две топле зиме су оставиле дубок траг на нашој регији и планинском туризму уопште. Сада је тренутак да хитно реагујемо и прилагодимо се новонасталој ситуацији. Истински је важно да сви заједно смањимо цене – како за ски пас, смештај, тако и за ванпансионске услуге. Само на тај начин можемо привући више туриста. Водим ски центре већ 17 година и добро знам како скијаши размишљају. Имамо фантастичан производ, али су цене отишле у небеса. Није нормално да је пиво или еспресо на стази у Италији 3,2 евра, док је код нас дупло више”, истакао је директор ОЦ “Јахорина”.

Он је додао да се не смије занемарити ни утицај стагнације у сектору некретнина указујићи на то да велики број апартмана на Јахорини остаје непродат, а чак и хотели на планинама су подложни продаји.

“Инвеститори се суочавају са губитком вредности својих објеката. Зато је нужно да делујемо брзо и ефикасно како бисмо вратили баланс и понудили приступачне цене, чиме ћемо осигурати да наша регија и даље буде пожељна дестинација за љубитеље планинског туризма”, истакао је Љевнаић.

Он је нагласио да се шанса за опоравак сада пружа у љетњем туризму, имајући у виду да климатске промјене иду на руку овом сегменту.

“Морамо искористити ову прилику и развити летње садржаје који ће привући госте током целе године”, додао је Љевнаић.

У саопштењу из Олимпијског центра се закључује да се “Јахорина већ увелико припрема за љетну сезону, и нада се да ће овај отворени апел за смањење цијена допријети до хотелијера и власника некретнина на Јахорини.”

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com