Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Šehovac: Zašto se ne izglasa rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu ili Bratuncu?

Izvor: Srna

Predsjednik Skupštine opštinske boračke organizacije “Ilidžanski borac” Goran Šehovac izjavio je danas da je rezolucija o Srebrenici podvala srpskom narodu i upitao zašto niko nije rekao da je počinjen genocid nad Srbima u Sarajevu ili Bratuncu, gdje su sječene glave.
On je rekao novinarima u Brčkom da neko želi da Srbe uvijek predstavi kao neke loše momke i krivce koji su činili zločine, mada se zna da na svim stranama u ratu ima zločina, ali se zlodjela činjena nad pripadnicima srpskog naroda u BiH ne pominju.

Šehovac je dodao da borci ne stoji iza bilo kojeg zločinca, ali da stoji iza pravde.

“Svaki zločin ima svoje ime. Počinjeni su zločini nad Srbima u i oko Sarajeva, ubijen je stari svat na sarajevskoj Baščaršiji, osam vojnika su oteti i ubijeni u Velikom parku. Počinjeni su zločini u Ledićima, gdje je ubijena i beba od 12 mjeseci… Zločini su vršeni nad Srbima u Bratuncu, kao i mnogim drugim opštinama”, naveo je Šehovac.

On je upitao zašto je onda Srebrenica jedina u fokusu i šta je sa zločinima u proteklom ratu u drugim mjestima.

“Pitam iskreno druga dva naroda – šta je sa zločinima u Sarajevu i stotinama logora za Srbe u tom gradu? Zašto niko nije rekao da je počinjen genocid u Sarajevu? Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu u Sarajevu, u Bratuncu, gdje su sječene glave, u Sarajevu gdje su sječene glave?”, pita Šehovac.

On je naglasio da Srbi nikada nisu htjeli rat, pa ni 1992. godine, a još manje danas.

“Znamo mi ko je krivac, ko potpisuje ujutru jedno, u 12 drugo, a u pet treće. Znamo ko je to radio i ko radi i dan danas. Mi ne želimo rat, već mir, da i dalje živimo kao građani Republike Srpske, koju volimo”, rekao je Šehovac i dodao da nema ništa protiv BiH, ali one koja ima Republiku Srpsku.

On je poručio da je Republika Srpska međunarodno priznata činjenica, da će uvijek postojati i da je niko ne može ukinuti.

“Svi ostali koji misle da će je ukinuti, a ne mogu je ukinuti, što se mene tiče, neka se slobodno sekiraju koliko god hoće”, kaže Šehovac.

On je napomenuo da u Republici Srpskoj žive i ostali narodi, koji imaju sva prava.

“Protiv smo rezolucije i uvijek ćemo biti na braniku”, poručio je Šehovac.

On je svim političarima, bez obzira iz koje su partije, poručio da čuvaju Republiku Srpsku i vode jedinstvenu politku kada je riječ o nacionalnim pitanjima.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com