Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

У петак подјела сјеменских пакета у Сокоцу

Извор: Срна

Представници Аграрног фонда града Источно Сарајево у петак, 12. априла, подијелиће у Сокоцу сјеменске пакате за 119 пољопривредника са подручја ове општине који су испунили услове раније објављеног јавног позива, изјавила је директор Фонда Ивана Новаковић.

Новаковићева је рекла да је ријеч о сјеменским пакетима за производњу на отвореном, који садрже 20 килограма сјеменског кромпира, два килограма сјеменског лука, по једно паковање сјемена грашка, бораније и пасуља, те кесице ситних сјемена поврћа.

Подјела сјеменских пакета предвиђена је од 10.00 часова на платоу код доње капије бившег предузећа за прераду дрвета “Романија”.

Сјеменски пакети додјељују се корисницима у складу са Правилником о програму утрошка средстава гранта Аграрног фонда града Источно Сарајево.

Намијењени су за подршку пољопривредним произвођачима кроз додјелу сјеменских пакета за производњу на отовореном пољопривредницима у општинама града Источно Сарајево.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com