Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

У Палама прикупљено 55 доза крви

Извор: Срна

У акцији Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије јуче је у Палама прикупљено 55 доза драгоцјене течности.

Предсједник Удружења Госпава Пејић изјавила је да је ова акција била успјешна и да се пријавило 75 давалаца, међу којима је њих десет први пут дало крв.

Пејићева је навела да чешће раде акције због надолазећих празника, а свака јединица крви је и те како потребна посебно када се у Болници “Србија” у Источном Сарајеву посао хируршких захвата повећао, а самим тим и потрошња крви.

Она је додала да се акције увијек праве у договору са шефом Службе за трансфузију.

Шеф Службе за трансфузију “Касиндо” из Источног Сарајева Јелена Стојановић Лукић истакла је да су потребне овакве акције у току ове седмице да би лакше прошли кроз предстојеће дане.

“Имали смо и нове, младе даваоце, а то нам је важно јер се зна десити да одређен број давалаца када дођу на акцију због здравствених разлога не могу давати крв, па нам је младост јако важна”, рекла је Лукићева.

Она је навела да је важно ширити дух добровољног давалаштва крви и да се обнавља чланство Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије, јер је крв лијек који нема алтернативу, а спашава живот.

Акција је организована у сарадњи са Културно-умјетничким друштвом “Младост” са Пала.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com