Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

U Palama podijeljeni sjemenski paketi za 331 porodicu

Izvor: Srna

Opština Pale u okviru programa podsticaja podijelila je danas sjemenske pakete za proljećnu sjetvu za 331 porodicu sa područja ove lokalne zajednice, ukupne vrijednosti oko 30.000 KM.

Načelnik opštinskog Od‌jeljenja za privredu i društvene d‌jelatnosti Miodrag Plakalović rekao je novinarima da paketi sadrži sjemenski krompir, luk i sitno sjeme.

“Ovo je samo jedna u nizu podsticajnih mjera poljoprivrednim proizvođačima. Nedavno smo podijelili sadnice voća, plastenike, a do kraja godine realizovaćemo i ostale programe predviđene budžetom opštine”, istakao je Plakalović.

On je podsjetio da opštinska uprava i njeno odjeljenje godinama realizuje ove programe podsticaja svojim sugrađanima.

Plakalović je naveo da je javnim pozivom bilo predviđeno 300 pakata za kategorije penzionera, socijalno ugroženima, višečlanim porodicama, porodicama poginulih boraca, s obzirom na veliko interesovanje izvršeno je dokupljivanje ostalih paketa.

“Prijavljen je 331 korisnik. Opštinska uprava odlučila je da nikoga ne odbije, tako da su svi zainteresovani dobili sjemenske pakete”, izjavio je Plakalović.

Korisnici su zahvalili opštini Pale za ovaj vid podrške koja je za njih od velikog značaja.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com