Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

У Палама подијељени сјеменски пакети за 331 породицу

Извор: Срна

Општина Пале у оквиру програма подстицаја подијелила је данас сјеменске пакете за прољећну сјетву за 331 породицу са подручја ове локалне заједнице, укупне вриједности око 30.000 КМ.

Начелник општинског Од‌јељења за привреду и друштвене д‌јелатности Миодраг Плакаловић рекао је новинарима да пакети садржи сјеменски кромпир, лук и ситно сјеме.

“Ово је само једна у низу подстицајних мјера пољопривредним произвођачима. Недавно смо подијелили саднице воћа, пластенике, а до краја године реализоваћемо и остале програме предвиђене буџетом општине”, истакао је Плакаловић.

Он је подсјетио да општинска управа и њено одјељење годинама реализује ове програме подстицаја својим суграђанима.

Плакаловић је навео да је јавним позивом било предвиђено 300 паката за категорије пензионера, социјално угроженима, вишечланим породицама, породицама погинулих бораца, с обзиром на велико интересовање извршено је докупљивање осталих пакета.

“Пријављен је 331 корисник. Општинска управа одлучила је да никога не одбије, тако да су сви заинтересовани добили сјеменске пакете”, изјавио је Плакаловић.

Корисници су захвалили општини Пале за овај вид подршке која је за њих од великог значаја.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com