Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

У Палама отварање изложбе “Тако су говорили наши преци”

Извор: Срна

Изложба под називом “Тако су говорили наши преци”, која представља свједочанство о миленијумском постојању српског народа на простору Црне Горе и његовом историјском континуитету, биће отворена вечерас у Палама.

Изложбу у паљанском Културном центру у 19.00 часова отвориће градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и предсједник Српског националног савјета Црне Горе Момчило Вуксановић.

Из Градске управе су навели да ће изложба бити отворена сутра и у просторијама Високе школе за услужни бизнис на Сокоцу, а у сриједу, 17. априла и у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Изложба представља свједочанство о миленијумском постојању српског народа на простору Црне Горе и његовом историјском континуитету, као и повезаности српског народа на простору данашње Црне Горе, Србије, Републике Српске и региона, сапштено је из Градске управе.

Садржи фрагменте из историје српског народа, који су у одређеним периодима били препуштени забораву и пријетили губљењу идентитета, те наглашава заједничке коријене, као темељ историјске повезаности српског народа на овим просторима.Изложбу у сарадњи са градом Источно Сарајево организује Конференција српских националних организација из земаља региона.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com