Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Сјећање на нестале Србе Сарајева и Сарајевско-романијске регије

Извор: РТРС

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево обиљежава Дан несталих Срба Сарајева и Сарајевско-романијске регије.

У оквиру овог догађаја у 10.00 часова предвиђен је одлазак до Великог парка у Сарајеву, гдје су 1992. године убијена осморица заробљених припадника ЈНА.

У Цркви светог Ђорђа у Миљевићима у Источном Новом Сарајеву у 11.30 биће служен помен несталим Србима, док ће испред Спомен-костурнице бити положени вијенци.

Дан несталих лица српске националности на подручју Сарајева и Сарајевско-романијске регије обиљежава се 22. априла, када су убијена осморица припадника некадашње ЈНА, што је био први масовни нестанак Срба у Сарајеву у прошлом рату.

У Великом парку су 22. априла 1992. убијени Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

За њихово убиство оптужени су командант Специјалне јединице МУП тзв. РБиХ Драган Викић, Јусуфа Пушина, Нермин Узуновић и Младена Човчић, али их је Суд БиХ ослободио оптужби.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com